A Next Generation szériából származó Boeing 737-800-asokra cseréli meglévő 737-400-as flottáját a JAL Grouphoz tartozó Japan Transocean Air (JTA) légitársaság, amely 12 gépre jelentette be igényét, a listaárakon számítva mintegy 1.1 milliárd dollár értékben.

Az okinawai Naha repülőteréről működő Japan Transocean Air jelenleg 13 darab Boeing 737-400 típusú géppel teljesíti belföldre irányuló járatait. A légitársaság most azonban úgy döntött, hozzálát a flotta modernizációjához, amelyet első lépésben a korszerűbb 737 Next Generation (NG) típuscsalád 800-as szériájával tervez, amely aztán könnyű átvezetést adhat a még újabb 737 MAX generációra, különösen, hogy a mostani szerződés is már lehetőséget biztosít az utóbbi választására.

A JTA vadonatúj keskenytörzsű Boeingjeinek meghajtásáról a General Electric és a Snecma közös fejlesztésében készülő, már PIP (Performance Improvement Package) teljesítményjavító csomaggal is felvértezett CFM56-7 típusú hajtóművei fognak gondoskodni, amelyek így további 2%-os üzemanyag takarékosságot képesek szolgáltatni üzemeltetőjük számára.


Az új 737-esek kabinja pedig az innovatív Boeing SkyInterior (BSI) belsőt is megkapja, amely többek között LED-világítással, újratervezett ülésekkel és burkolati elemekkel, hangszigetelő anyagokkal, valamint hatékonyabb fejfeletti poggyásztartó rekeszekkel siet az utasok kényelmére.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Boeing SkyInterior kabinbelső látványterve. (Forrás: Boeing Company)


A légitársaság a kabin konfigurációjáról egyelőre nem adott információt. Meglévő 737-400-asaik egyosztályos elrendezésben összesen 150 utas szállítására alkalmasak. A Boeing általános tájékoztatásában megjegyezte, hogy az 737-800-as hagyományos két-osztályos kiosztásban 165 utast képes fedélzetére venni, szűkebb székezéssel, egyosztályosítva viszont akár 189 utas is elfér.

A típus hatótávolsága katalógusadat szerint, wingletes kivitelben 5765km.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!