Egy darab Embraer E-190-essel kezdi meg üzemelését Norvégia legújabb légitársasága, a FlyNonstop. A brazil repülőgépgyár tegnap adta át a vadonatúj gépet.

A FlyNonstop vállalatot alapítói 2011-ben azzal a céllal hozták létre, hogy olyan európai városokba kínáljanak légi összekötetést, amelyek közvetlenül nem elérhetők a bázisul szolgáló dél-norvégiai Kristiansandból.

Az április 25-ére tervezett indulás elengedhetetlen feltétele az első repülőgép átvétele, amelyre tegnap került sor a brazíliai São José dos Camposban, az Embraer gyár központjában.

A járatok üzemeltetéséhez a légitársaság az Embraer E-190-es típusa mellett döntött, amelyet egyosztályos berendezéssel, összesen 100 utas szállítására alkalmas fedélzettel rendeltek. Az első gép beszerzését tartós bérleti finanszírozási konstrukció útján oldották meg.

A FlyNonstop első és egyben egyik legfigyelemreméltóbb célállomása a London City Airport, de a későbbre kitűzött desztinációk között szerepel Berlin, Barcelona, Párizs, Palma de Mallorca, Nizza és Dubrovnik repülőtere is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A kiadott közlemények csak egyetlen gépről szólnak. Arról, hogy érkeznek-e további Embraerek a flottába egyelőre nem tudni. A brazil gyártó büszke új ügyfelére, Norvégiában ugyanis a FlyNonstop elsőként üzemeltet E-Jet típuscsaládból származó gépet.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!