A lengyel LOT amellett, hogy egyike a legrégebbi légitársaságoknak, a technikai újításokkal is maximálisan lépést tart: a világ jelenlegi legmodernebb csúcsgépe, a Boeing 787 Dreamliner ugyanis része flottájának. A hatalmas gépezet – és itt nem a repülőre, hanem a légitársaságra gondolunk – évente nem kevesebb, mint ötmillió utast szállít 60 különböző desztinációra.

A Discovery Channel október 18-án, kedden 21:00-tól látható legújabb sorozata erről az óriási szervezetről, egy légitársaságnál olykor előforduló kritikus helyzetekről, sőt, még az idomított sólymokkal való munkájukról is szól. De azt is megtudhatjuk, hogy a II. világháború óta összesen hány gépet térítettek el, melyik volt 100 éve az első nemzetközi járat a légitársaság életében, vagy mi történt az új tokiói járat első útján.

Az október 18-án 21:00-kor kezdődő évadnyitó epizódban a legénység a LOT első tokiói járatának indítására készül.

LOT: küldetés a felhők felett

Forrás: DiscoveryHU

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Főszerepben a csapat

A LOT: küldetés a felhők felett című dokumentumfilm-sorozat a lehető legtöbb oldalról járja körbe egy légitársaság mindennapi életét. Bár a stewardessek, pilóták és másodpilóták munkájának részleteivel kapcsolatban talán még egy be nem avatott „civilnek” is vannak elképzelései, arra a kérdésre már nehezebben adnánk választ, mit is csinál tulajdonképpen egy szerelő. Hol kezdi a gép ellenőrzését? Milyen alkatrészeket és funkciókat milyen gyakorisággal néz át? És hogyan lehet egyáltalán eredményes egy repülőgép átvizsgálása a földön? Vagy mit tesz a biztonsági szolgálat tagja, ha egy gyanús személyt szúr ki, aki feltehetőleg épp csempészni készül valamit?

A sorozatban azokkal is megismerkedhetünk, akik a temérdek járat utasainak biztonságáért és kényelméért a háttérben dolgoznak nap mint nap. Gondolta volna, hogy évente 800-ból mindössze 15 stewardess végzi el sikeresen a felkészítő tréninget? Méghozzá azért, mert ennyire embert próbáló a képzés.

Akad olyan pilóta, aki többszörös lengyel és európabajnok vitorlázó műrepülő, és már 37 éve szolgál a LOT-nál. Mérnökök, elsősegély-nyújtók, határőrök is fontos szerepet töltenek be egy légitársaság életében – és most mindannyian beavatnak minket munkájuk részleteibe.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!