Visszatér és megerősíti a nyári szezonra szóló jelenlétét Horvátországban az Iberia. A spanyol nemzeti légitársaság először június elején indult meg Madrid és Dubrovnik között, de a következő hétvégétől már a főváros, Zágráb, majd július közepétől Split is felkerül az útvonalhálózati térképre.

A sort június 9-én, hétfőn nyitotta az Iberia, amikor is megkezdte Madrid és Dubrovnik közötti járatainak üzemeltetését. A szeptember 29-ig igénybe vehető útvonal a hét négy napján, keddenként, csütörtökönként, szombatonként és vasárnaponként áll az utasok rendelkezésére.

A kínálat azonban rövidesen tovább bővül, a spanyol légitársaság június 14-én, szombaton nyitja közvetlen zágrábi járatát, amely a flotta Airbus A320-as gépcsaládjával közlekedik a hétvége két napján, egészen szeptember 28-ig bezárólag.

Ezt követően július 19-én bővül a Madridból elérhető horvátországi célpontok száma, amikor Split városával is közvetlen összeköttetés nyílik az Iberia regionális légitársaságának, az Air Nostrum üzemeltetésében, amely heti háromszor, szerdánként, csütörtökönként és szombatonként közlekedik augusztus 30-ig.

Spanyol vonal Budapestről: diszkont uralom, két új járat

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Végezetül, a magyar relevanciát is behozva azért Budapestről is lesznek újabb spanyolországi járatok a nyár folyamán. Noha a Malév leállása, vagyis 2012 év eleje óta a Liszt Ferenc repülőtérről kizárólag diszkont légitársaságokkal lehet közlekedni a délnyugat-európai országba, mégis szélesnek mondható a kínálat.

Jelenleg két vetélytárs, a Ryanair és a Wizz Air versenyez az utasokért. Míg előbbi csak Madridba és Barcelonába repül, addig utóbbinak vannak járatai ugyanezen két város mellett Palma de Mallorcára, valamint Málagára is, és ezen a hétvégén, június 14-én indul a legújabb, alicantei járatuk is.

Mindezen felül pedig egy új versenytárs, a Vueling is bekapcsolódik hamarosan. Az Iberiát is tulajdonló IAG – International Airlines Group légitársaságaként low-cost modellben működő cég június 21-től kezdi el üzemeltetni barcelonai járatait, a hét három napján, de az Iberia horvátországi jelenlétéhez hasonlóan ez is csak időszakos lesz.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!