Szabó “Topi” Zoltán, a magyar légiközlekedés közismert és legendás katonai pilótája látja el 2017. november 1-től a légiközlekedési hatósági feladatok általános szakmai irányítását Magyarországon.

Szabó “Topi” Zoltán (Forrás: Légiközlekedési hatóság Facebook oldal)

A korábbi világbajnokot és jelenleg is aktív pilótát Tóth Andor az NFM közlekedési hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkára kérte fel az NFM Repülőtéri és Légiforgalmi Hatósági Főosztály vezetésére.

Mint ismert, a korábbi Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) és vele együtt a Légügyi Hivatal (NKH-LH) a kormány bürokráciacsökkentési kezdeményezésének részeként olvadt be a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba (NFM).

A korábbi Légügyi Hivatal az NFM alatt, mint Repülőtéri és Légiforgalmi Hatósági Főosztály működik tovább és hosszú interregnumot követően kapott végre új vezetőt.

Szabó “Topi” Zoltán, a magyar légiközlekedés közismert és legendás katonai pilótája, korábbi világbajnok és jelenleg is aktív repülőgépvezető a hatóság Facebook oldalának közlése szerint
elkötelezett az iránt, hogy a repülés biztonságának magas szintű garantálása összeegyeztethető egy egyszerű, tiszta és átlátható hatósági munkával, és ez a hazai repülő társadalom valamennyi szereplőjének előnyére válik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!