QR199/200: Ez lesz a budapesti Qatar-járatpár új azonosítója, miután a Qatar Airways működési okokra hivatkozva úgy döntött, október 25-től negyvennél is több útvonalán változtatja meg az addig érvényben lévő járatszámait.

Sharklet szárnyvéggel ellátott Qatar Airways A320 Budapesten.Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Sharklet szárnyvéggel ellátott Qatar Airways A320 Budapesten.
Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu

A járatszám átszervezés a katari és a magyar főváros között közlekedő járat géptípusát és menetrendjét nem érinti. A Qatar Airways továbbra is napi rendszerességgel közlekedik Budapestre a flottájának A320-as típuscsaládját használva.

Az október 24-ig még hátralévő időszakban a Qatar Airways budapesti járata a megszokott QR213/214 azonosítóval működik, de másnaptól már QR199/200 lesz a katari légitársaság Doha és Budapest közötti menetrendszerű járatának a száma, ahogy azt az airlineroute.net járatinformációs portál közlése, valamint a légitársaság foglalási rendszere is megerősíti.

A Qatar Airways 2011. január 17-e óta repül menetrendszerűen a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre. A budapesti útvonalra állított gépek a kezdetektől fogva kétosztályos fedélzeti konfigurációval működnek, business és economy class szolgáltatással az utasok rendelkezésére állva. Az útvonalon legújabban üzemeltetett, az üzleti osztályon síkba dönthető üléseket kínáló A320-200-as típusok utaskapacitása 132 (12/120) fő.

A járatszám változtatás negyvennél is több Qatar-útvonalat foglal magába. Többek közt kiterjed a bécsi, bukaresti és varsói járatokra is. A Budapesthez legközelebb eső, ezért olykor a magyar utazóközönség által is igénybe vett, Boeing 787-8 Dreamlinerrel kiszolgált bécsi járatpár október 25-től az addigi QR181/182-ről QR189/190-re vált.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!