Elindította Dzsidda és Manchester között közlekedő járatát a low-cost modellben működő szaúd-arábiai légitársaság, a Flynas, amelynek London-Gatwick után ez a második nagy-britanniai célpontja az útvonalhálózatában.

A szaúdi légitársaság – akárcsak Londonba – a hét három napján kínál közvetlen összeköttetést az Abdul-Aziz királyról elnevezett dzsiddai nemzetközi repülőtér és az angliai nagyváros, Manchester között. Az útvonalon a flotta szélestörzsű Airbus A330-as típusai közlekednek, amelyek fedélzete a turista osztály mellett tizenkét üzleti ülést is kínál.

A Flynas jelenleg a portugál HiFly légitársasággal áll szerződésben három darab Airbus A330-as bérletére, amelyek közül egy az A330-200-as, míg a másik kettő A330-300-as széria. A hosszabb távú terveikben viszont az európai repülőgépgyár legújabb generációs szélestörzsűjével, az A350XWB-vel számolnak, igaz megrendelést még nem adtak le a típusra.

Raja Azmit, a Flynas vezérigazgatóját tavaly júniusban nevezték ki a légitársaság élére, amely előzőleg Nas Air néven folytatta működését 2007 februárjától kezdődően. A Nas Air volt egyébként Szaúd-Arábia első low-cost modellben indított légitársasága. A céget aztán újra szervezték, az új vezetés pedig áprilisban indította útjára Global Flight Routes névre keresztelt hálózatfejlesztési programját, amelynek az európai térséget tekintve első két legfontosabb eredménye az áprilisi londoni, illetőleg a májusi manchesteri járatnyitás.

Az összes járatát Dzsiddából üzemeltető Flynas áprilisban nyitott útvonalat Kuala Lumpurba és Jakartába is, amelyekhez szintén a bérelt A330-asok segítették hozzá a társaságot, de a tervek között szerepel Európában Párizs, az ázsiai, illetőleg afrikai térségben pedig Karacsi, valamint Casablanca városai is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!