A Star Alliance légiszövetséget tömörítő 28 taglégitársaság egybehangzó szavazással döntötte el, hogy az Air India 2015-ben teljes jogú tagja lehet a társulásnak.

Az Air India integrációja korábban, 2007-ben elkezdődött már, ám azt a folyamatot 2011-ben felfüggesztették, mivel India nemzeti légitársasága nem felelt meg a minimális követelményeknek. A társaság második esélye most érkezett el, miután sikeresen stabilizálta pénzügyi helyzetét és modernizálta flottáját.

„Amikor felfüggesztettük a csatlakozási folyamatot, azt hittük az Air Indiának több időre lesz szüksége, a növekedés és fejlődés útjára lépni, de most úgy érezzük elérkezett az alkalom és az újabb lehetőséget a társaság sikeresen kihasználja majd” – mondta Markus Ruediger, a Star Alliance szóvivője.

Az elmúlt években a nagy közel-keleti légi vállalatok megjelentek az indiai piacon, ezzel jelentősen megnehezítve az Air India növekedési terveit. A belföldi konkurensek között pedig olyan nagy nevek szerepelnek, mint a Jet Airways és az Air Asia India.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Air India kompozit gépe, a Boeing 787 Dreamliner. (Fotó: Boeing Company)


Az Air India flottafejlesztésében és a stabilizálási folyamatban nagy hangsúlyt fektettek a Boeing kompozit gépére a 787 Dreamlinerre, ami majdnem fordítva sült el a gépek sorozatos meghibásodásai és a típus ideiglenes, de globális repülési tilalommal való sújtása miatt.

„A Star Alliance tagjaként az Air India bekapcsolódhat egy globális járathálózatba, amely nagy költségmegtakarítást eredményezhet. Utasaink pedig élvezhetik a taglégitársaságok és a szövetségi várók kényelmét és szolgáltatásait” – mondta Rohit Nandan, az Air India elnök-vezérigazgatója.

A csatlakozásig már nem sok ideje van az indiai társaságnak, ez idő alatt fontos, hogy javítsanak a szolgáltatások színvonalán és néhány intézkedés bevezetésével a vállalat kissé megtépázott renoméján, amelyet a fegyelmezetlen viselkedésű pilótáik okoztak az elmúlt időszakban.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!