Új üléseket telepít nemzetközi járatokon üzemelő Boeing 767-300ER típusú repülőgépeinek fedélzetére a Japan Airlines. A kétosztályos kabinban mind a business, mind a turista osztályú ülések megújulnak – jelentette be a szigetország nemzeti légitársasága.

A Japan Airlines (JAL) tervei szerint az első felújított fedélzetű Boeing 767-es decemberben Tokió-Narita és Vancouver között állhat forgalomba. Az új konfiguráció szerint a gépek összesen 199 utas szállítására lesznek alkalmasak.

A business osztályon 1-2-1 elrendezésben 24-en, míg a turista osztályon 2-3-2 elosztásban 175-en foglalhatnak majd helyet. Az újítás egyértelműen a kényelem előnyére válik, mivel a jelenlegi berendezés szerint 33 fővel többen, összesen 232-en férnek a B767-300ER fedélzetére.

A JAL Sky Suite II ülések az üzleti osztályon a mai igényeknek megfelelően teljesen síkba dönthetők, 200 cm hosszú és 52 cm széles ággyá alakíthatók. A fedélzeti szórakoztatásról a háttámlába épített 15.4″-os érintőképernyős monitor gondoskodik. Minden üléshez USB és elektromos csatlakozó aljzat is jár.

A turista osztály JAL Sky Wider üléseinek legfontosabb újítása, hogy a karcsúbb formatervnek köszönthetően mintegy 10 cm-rel nagyobb lábteret nyújt a jelenlegihez képest. Az itt utazóknak 10.6″-os monitor szolgál a háttámlába építve és ugyancsak minden ülés kínál USB és elektromos töltő csatlakozót.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A vancouveri premiert követően más célállomásokra indított járatokon is bemutatkoznak a megújult B-767-esek. A jövő évben elsőként délkelet-ázsiai és a honolului járatok lesznek soron.

A Japan Airlines összesen 9 darab B767-300ER-t alakít át a közölteknek megfelelően.

A turista osztály üléseinek szállítója pedig a német ZIM. (Fotó: JAL)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!