Új ülésekkel frissíti Fokker 70-es gépeinek fedélzetét a KLM Cityhopper. A holland légitársaság a Fokker Services-szel kötött szerződést a súlyukat tekintve könnyebb, méretüket tekintve pedig nagyobb lábteret nyújtú Acro ülések telepítésére.

A KLM Royal Dutch Airlines regionális leányvállalataként működő KLM Cityhopper (KLC) azért döntött új utasülések kiépítése mellett, mert 26 Fokker 70-est számláló gépparkját még legalább 2018-ig szeretné üzemben tartani.

Újdonság lesz a fedélzeten az anyacég Boeing 737-eseiről ismerős, a törzs elülső részén elhelyezett Economy Comfort osztály bevezetése, amely az átlagosnál nagyobb kényelmet kínál majd az utasoknak.


A komfortosztály bevezetését az eddigieknél kevesebb helyet foglaló, új formatervű Acro ülések teszik lehetővé, amelyek a mai trendnek megfelelően könnyebbek is. A légitársaság tájékoztatása szerint a gépek súlya 83kg-val lesz kevesebb az átalakítást követően.

A Fokker 70-esek jelenleg 80 üléses fedélzeti konfigurációval üzemelnek a KLM Cityhopper flottájában. A típus hatótávolsága 2400km, utazósebessége a vállalati ismertető szerint 743km/h.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!