Két új és egy régi-új útvonalat jelentett be a nagyra törő Qatar Airways Cargo. A katari légitársaság teherszállítmányozási üzletága Indiában Haidarábádot, Nagy-Britanniában pedig London-Stanstedet veszi fel útvonalhálózatába, miközben a spanyolországi Zaragozába újranyitja korábban felfüggesztett járatát.

Kapcsolódó cikk, előzmény Nagy és még nagyobb: bővít a Qatar Cargo

A Qatar Cargo új célállomásai között Haidarábád lesz az első, az indiai nagyvárosba április 1-jén indul járat, amely aztán hetente kétszer fog közlekedni. Az útvonalra jelölt Airbus A330F gépek a légitársaság tájékoztatása szerint elsődlegesen IT-termékek, valamint gyógyszerek szállítói lesznek.

London-Stansted május 2-án kerül fel a Qatar Cargo térképére. A flotta Boeing 777F típusai a hét öt napján fogják kiszolgálni az útvonalat. Stansted nemcsak a brit, hanem a nemzetközi teherárú forgalom jelentős központja is. A repülőtér évente több mint 200 000 tonna áruforgalmat bonyolít.

Végül, de nem utolsó sorban Zaragozába is lesznek járatok. Az észak-spanyolországi városba március 1-jétől Airbus A330F típusok közlekednek a hét két napján. A Qatar Cargo korábban már repült ide, először 2008 őszén indult katari tehergép Zaragoza repülőterére. A heti egyszeri összeköttetést Dohával az azóta kivont A300-600F típusok biztosították.

Budapest jelenleg nem szerepel a Qatar Cargo útvonalhálózatában. 2012 nyarán indítottak járatot, de csaknem másfél évvel később 2013 novemberében felfüggesztették, így momentán a katari légitársaságnak csak az utasszállító gépei közlekednek a Liszt Ferenc repülőtérre, azok viszont a hét minden napján.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!