A Wizz Air, Kelet- és Közép-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy megduplázza kapacitásait Grúziában, és ezentúl három új nemzetközi útvonalat üzemeltet a Kutaiszi repülőtérről.

A Wizz Air alacsony árai nagyon sikeressé tették a Kutaiszit Kijevvel összekötő útvonalat, ezért a légitársaság két új ukrán útvonal működtetését kezdi meg április 23-án Donyeckbe és július 1-jén Harkovba. A Wizz Air május 15-én indítja el első járatait a Varsó-Kutaiszi útvonalon, ezzel létrejön Grúzia első diszkont légi útvonala az Európai Unióba. Jegyek már 27,99 eurótól kaphatóak a donyecki, harkovi és varsói útvonalra, a foglalás a wizzair.com oldalon lehetséges.

„A mai bejelentés is alátámasztja a Wizz Air Grúzia melletti elkötelezettségét” – mondta John Stephenson, a Wizz Air ügyvezető alelnöke. – „A Varsó-Kutaiszi útvonal mérföldkő Grúzia számára. Az új útvonal becsatlakozva a Wizz Air folyamatosan bővülő útvonalhálózatába, Lengyelországon keresztül természetes összeköttetést teremt Kelet és Nyugat között, és közelebb hozza Grúziát az Európai Unióhoz. A Grúzia és Lengyelország között utazók először élvezhetik a nagyon alacsony viteldíjak előnyeit, ráadásul megnövelt járatsűrűsséggel. A Wizz Air megbízható és utasközpontú szolgáltatást kínál Grúziában is, ahol korábban a nagyon magas viteldíjak voltak a jellemzőek. A grúziai útvonalaink segíteni fogják az érintett régiók gazdasági bővülését, és hozzájárulnak majd a turizmus területén a munkahelyek létrejöttéhez is, amelyre nagy szükség van most” – tette hozzá John Stephenson.

A Wizz Air járatai Grúziából.

* egy útra, beleértve az adókat és a maximális foglalási díjat
** jelenleg hétfőn, szerdán, pénteken közlekedik, április 1-től mindennap

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„Az Építő Dávid Királyról elnevezett Kutaiszi Nemzetközi Repülőtér új lehetőségeket kínál az utasoknak, és új utakat nyit meg a régió és az ország gazdasági fejlődése előtt” – mondta Dimitri Kumsishvili, gazdasági és fenntarthatósági miniszterhelyettes. – „A Kutaiszi-Kijev útvonal járatsűrűsségének szükséges növelése is mutatja az új repülőtér sikerét és a grúziai turizmus iránti egyre nagyobb érdeklődést. A Wizz Airrel közösen újabb lehetőségeket teremtettük: a donyecki, harkovi és varsói útvonalak lehetővé teszik, hogy egyik pontból a másikba alacsony árakon lehessen eljutni. Meggyőződésünk, hogy az új útvonalak tovább erősítik majd a turizmust és a grúz gazdaságot” – tette hozzá Dimitri Kumsishvili.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!