Újabb, biztonsági kamerák és az egyik repülőtéri tűzoltóautóban elhelyezett kamera által rögzített videó került nyilvánosságra a tavaly október végén Chicagóban, hajtóműtűz miatt a felszállását megszakító égő American Boeing 767-esről.

Amint arról korábban beszámoltunk, a baleset a Chichago O’Hare repülőtér 28R jelű futópályáján történt. A Boeing 767-es személyzete a hajtómű hibája miatt már nagy – később kiderült, hogy 128 csomós – sebességnél megszakította a felszállást, majd azt jelentette a légiforgalmi irányítás felé, hogy a futópályán megállnak.

A fékezés során a repülőgép legalább egy gumiabroncsa kidurrant, még a megállást megelőzően a repülőgép jobb szárnyát és hajtóművét lángok borították be, mely később továbbterjedt a törzs hátsó részére is.

Az utasokat a repülőgép bal oldalán és a jobb első ajtajánál, a vészcsúszdák segítségével menekítették ki a repülőgépből.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A későbbi híradások megerősítették, hogy a 161 utas és 9 fős személyzet közül mindenkit sikerült kimenekíteni az égő repülőgépből. Később kiderült, hogy a baleset anyagfáradás miatt következett be. További képek és videók korábbi cikkünkben.