A Ryanair és az amerikai repülőgépgyár bejelentették, hogy az ír cégóriás további öt darab Boeing 737-800-as repülőgépre tart igényt. A légitársaságnak így jelenleg mintegy 180 darab utasszállítóra van érvényes megrendelése több mint 16 milliárd dollár értékben.

Vajon a flotta bővülése mennyiben fogja befolyásolni a Ryanair magyarországi jelenlétét? (Fotó: Rimóczi Roland - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Vajon a flotta bővülése mennyiben fogja befolyásolni a Ryanair magyarországi jelenlétét? (Fotó: Rimóczi Roland – AIRportal.hu)

A nem mindennapi méretű megrendelés következő üteme 2014 szeptemberétől fog folytatódni, amikortól a légitársaság 2015 júliusáig 21 darab vadonatúj Boeing 737-800-as repülőgépet fog átvenni.

Az új példányok kiválóan alkalmasak lesznek arra, hogy már a jövő évi nyári menetrendben is jelentős bővítést vihessen végbe a cég, továbbá számos jelenlegi útvonalán lesz lehetőség járatsűrítésre is.

Az ügyletről a Ryanair vezérigazgatója, Michael O’Leary is elismerően nyilatkozott, majd háláját fejezte ki a Boeing részére, amiért az kerített öt olyan repülőgépet a megrendelési listáról, ami végül számukra lesz legyártva.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A fent említett öt 737-es utasszállítóból négyet még a 2015-ös nyári szezon előtt át is tud venni a légitársaság, mely így továbbra is a világ egyik legfiatalabb flottáját fogja üzemeltetni, hiszen a majdnem 300 gépből álló flotta átlagéletkora körülbelül 5 év körül alakul majd.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!