A Wizz Air ma bejelentette, hogy szállítás előtti kifizetés és visszlízing megállapodást kötött 7 darab új Airbus A320 típusú repülőgépre a Goshawk Aviation Limiteddel („Goshawk”). A repülőgépeket a tervek szerint 2014 novembere és 2015 júniusa között szállítják le. Ez az első finanszírozási megállapodás a két fél között – adta tájékoztatásul közleményében a légitársaság.

A Goshawk repülőgéplízing-céget az Investec Bank működteti, amelyhez a tőkét az Investec, valamint ázsiai intézményi partnerek biztosítják. A Wizz Airrel kötött megállapodást is beleértve a Goshawk több mint 30 repülőgép leszállítását ütemezte be a következő 12-15 hónapra.

„Újabb Airbus A320 típusú repülőgépekkel bővítjük flottánkat, hogy a jövőben is biztosítsuk a légitársaság folyamatos növekedését” – mondta Mike Powell, a Wizz Air pénzügyi igazgatója. – „Megtisztelő számunkra a Goshawk cégünkbe és jövőbeni növekedési terveinkbe vetett bizalma. Továbbra is azon dolgozunk, hogy megfeleljünk utasaink elvárásainak a több mint 30 országban elérhető, alacsony viteldíjainkkal. A 7 új repülőgép, amelynek finanszírozását ezzel a megállapodással biztosítottuk, fontos szerepet játszik majd abban, hogy megvalósítsuk ezt a célunkat”– tette hozzá Mike Powell.

“Nagyon örülünk, hogy együtt dolgozhatunk a Wizz Airrel, reméljük, hogy a jövőben tovább építhetjük a menedzsmenttel kialakított gyümölcsöző kapcsolatot” – mondta Ramki Sundaram, az Investec Bank repülőgép-finanszírozással foglalkozó vezetője. – „Ez az üzlet a Goshawk számára is óriási előrelépés, és az, hogy egy olyan kaliberű céggel bővült az ügyfélkörünk, mint a Wizz Air, tovább emeli a portfóliónk fényét.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!