Ötven darabos igénnyel növelte Airbus A320neo rendelésállományát az International Lease Finance Corporation (ILFC). Az American International Group-hoz tartozó vállalat és az európai repülőgépgyár a Párizsi Légi Szalon mai első napján jelentették be a nagy volumenű üzletet.

2011-ben az ILFC volt az első lízingcég, amely az Airbus A320-as típuscsalád új hajtómű-opcióval kínált változata mellett döntött; akkor 100 gépre írt alá vásárlási szerződést. A mai bejelentéssel összesen 150 darab A320neo típusra nőtt az ILFC igénye.

Az ILFC egyébként az Airbus legnagyobb ügyfele. A Los Angeles-i székhelyű cég teljes rendelésállománya, beleértve a keskeny-, és szélestörzsű típusokat 769 darab Airbus gyártmányt számlál.

Airbus A320neo gyártói grafikán. (Forrás: Airbus)


A háromféle típusváltozatban kínált A320neo bevezetését 2015-re tervezi az Airbus. A típuscsalád az új hajtóműveinek és Sharklet szárnyvégeinek köszönthetően az ígéretek szerint 15%-kal lesz üzemanyag takarékosabb a jelenlegi kategóriatárs konkurenseihez képest.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

2013 májusáig bezárólag 40 ügyfél, mintegy 2125 darab A320neo típusra adott le rendelést. Az, hogy az ILFC 50 gépes rendelése milyen típusváltozatokra vonatkozik egyelőre nem ismertették a felek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!