Tovább növeli Airbus típusokból álló flottáját az amerikai Delta Air Lines. A mai napon tett bejelentés szerint a légitársaság 15 darab jelenlegi hajtómű opcióval kínált A321-es utasszállítót rendelt. A gépek szállításai 2018-tól veszik kezdetüket.

Folytatandó a flotta megújítási programját Airbus A321ceo típusok mellett kötelezte el magát a Delta Air Lines. A 15 darab Sharklet szárnyvégekkel is ellátott géphez a légitársaság CFM International hajtóművet választott, amely fele-fel arányban a Snecma, illetőleg a General Electric közös terméke.

A Delta gépparkja jelenleg nem kevesebb mint 126 darab Airbust számlál, amelynek döntő többsége A320-as, és csekélyebb része (32 db) szélestörzsű A330-as. A ma nyilvánosságra hozott vásárlási szerződéssel a légitársaság rendelésállománya 45 darab keskenytörzsű és 10 darab szélestörzsű típuson áll az Airbus felé, A321 és A330 típusok szerinti megosztásban.

A gyártásban hátralévő A321-esek túlnyomó részét az Airbus már a vadonatúj – egyelőre építés alatt álló – amerikai szerelőüzeméből, Mobileból fogja szállítani, miután a termelés a tervek szerint a jövő évben kezdetét veheti, és 2017-re havi négy darabos gépkibocsátási teljesítményre kívánnak felfutni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!