Újabb Boeing 717-esek kerülhetnek forgalomba miután az amerikai gyáróriás lízingcége, a Boeing Capital Corporation bejelentette, hogy két légitársaságnak, a QantasLink-nek és a Voloteának is értékesített a portfoliójában szereplő gépek közül.

Ausztrália legnagyobb regionális légitársaságaként működő QantasLink 5 darab géppel bővíti flottáját, amellyel összesen 13 darab Boeing 717-ese lesz. Az átadások az idei év végén veszik kezdetüket, előtte fedélzet felújításon és szórakoztató rendszer kiépítésen esnek át a gépek.

A QantasLink vezérigazgatója elmondta, hogy a gépek teljes business fedélzettel fognak üzemelni és Sydney – Canberra, Brisbane – Canberra, valamint Melbourne – Canberra közötti útvonalakon állnak szolgálatba.

A spanyol Volotea, amely tavaly kezdte meg működését további két darab Boeing 717-est integrál flottájába, amivel összesen 15 darabra nő a társaság ezen típusú gépeinek száma.

A Boeing 717-es gyártását 2006-ban fejezték be. A McDonnell Douglas gyár által fejlesztett típus a DC-9-es harmadik generációs variánsa, amely 1998-ban teljesítette első felszállását.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Napjainkban mintegy 150 darab B-717-es van még szolgálatban szerte a világban.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!