Szeptember 27-én érkezett meg Luxemburgba a Cargolux kilencedik Boeing 747-8F típusú teherszállító repülőgépe. Az LX-VCI lajstromú új generációs Jumbo egyenesen az amerikai gyártótól, egy Los Angeles-i kitérő közbeiktatásával repült új bázisrepülőterére – tájékoztatta az AIRportal.hu-t a légitársaság sajtóosztálya.

A Cargolux legújabb, „City of Troisvierges” névre keresztelt Boeing 747-8F típusú gépe első, hazarepülő útja máris hasznosan telt, ugyanis a Los Angelesben tett kitérő alkalmával 135 tonna teherárut vett magához és azzal érkezett szeptember 27-én a reggeli órákban Luxembourgba, ahol a megszokott ünnepélyességgel fogadták a flotta újdonsült tagját.


A Cargolux gépparkja múlt hét péntek óta összesen 19 darab teherszállító Jumbót számlál: 9 darab 747-8-ast és 10 darab 747-400-ast. A luxemburgiak 2005-ben először 10, majd két évvel később további 3 gépre írtak alá megrendelési szerződést és végül a Cargolux a Boeing 747-8F első üzembeállítója is lett. A legelső gép 2011. október 13-án érkezett meg Luxembourgba.

A vállalat nagyon büszke új típusára. Az új GEnx-2B67 erőforrásokkal szerelt B747-8F 30%-kal halkabb, mint elődje, amely a szigorú repülőtéri zajkvóták tekintetében komoly fegyverténye a négy-hajtóműves típusnak. Az üzemeltetési mutatók terén sem kell szégyenkeznie a 747-8-asnak, mivel itt 16%-os előnye van.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!