Elindította legújabb, Brazília északi részére, Manaus és Belém városaiba irányuló járatait a TAP Portugal, ezzel még inkább megerősítve vezető szerepét a dél-amerikai országban. A TAP útvonalhálózatában ugyanis immáron nem kevesebb, mint egy tucatnyi brazíliai célpont szerepel.

Manaus és Belém városait a TAP közös útvonalra fűzte fel menetrendjében. A lisszaboni indulást és az Atlanti-óceán átrepülését követően a légitársaság gépei először az Amazonas állam székhelyeként működő Manausban szállnak le, majd onnan folytatják útjukat a kikötőváros, Belém felé, aztán vissza a portugál fővárosba.

A nyitójárat június 3-án, a flotta CS-TON lajstromú A330-200-as típusával közlekedett. A szélestörzsű Airbus egyébként két osztályon összesen 230 üléses fedélzetén 216 utast szállított, köztük a Portugál Turisztikai Hivatal, valamint Amazonos és Pará államok képviselőivel.

A konkrét menetrendet illetően a járatok ezentúl a hét három napján, keddenként, péntekenként és vasárnaponként délelőtt 09:35-kor indulnak és délután 13:45-kor érkeznek Manausba, ahonnan egy órával később szállnak tovább és 17:45-re érkeznek meg Belémbe. Az A330-as aztán este 19:15-kor veszi útját vissza Portugáliába, amelynek fővárosába másnap kora reggel, 06:45-kor érkezik.

A TAP vezető pozícióját példázza, hogy a légitársaság Brazíliában 12 városba heti 81 járatot üzemeltet. A elérhető célpontok között szerepelnek Manaus és Belém mellett Natal, Fortaleza, Recife, Salvador, Brazíliaváros, Belo Horizonte, Rio de Janeiro, São Paulo, Campinas és Porto Alegre is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

2013-ban a TAP több, mint másfél milliós utasforgalmat bonyolított Brazília és Portugália között, méghozzá úgy hogy a járatok telítettsége 84.2%-os volt. Most pedig az új, északi régióban elérhetővé tett célállomásokkal újabb távlatok nyílnak, legyen szó akár turisztikai, vagy üzleti célú utazásról, mivel e két város más európai légitársasággal egyelőre el sem érhető.

A TAP Portugal a nyári menetrendjében A320-as gépcsaládba tartozó típusaival hetente nyolcszor közlekedik a Lisszabon – Budapest viszonylaton, és nem mellesleg idén ünnepli budapesti járatnyitásának kereken tízedik évforfdulóját.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!