A holland királyi légitársaság Belfast, Krakkó és a franciaországi Montpellier városával bővíti európai, középtávú hálózatát. A desztinációk a KLM nyári menetrendjében szerepelnek, így 2015. május 18-tól lesznek elérhetők napi szinten – adta tájékoztatásul a KLM magyarországi képviselete.

KLM Boeing 737-700NG Budapesten. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

KLM Boeing 737-700NG Budapesten.
(Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)

„Célunk, hogy folyamatosan fejlesszük középtávú hálózatunkat. Ezzel a három új desztinációval nem csak légitársaságunk kínálatunk bővül, de Amszterdam szerepe is megnő, mint csomópont.” – fogalmazott Pieter Elbers, a KLM elnök-vezérigazgatója.

Belfast Észak-Írország fő- és legnagyobb városa is egyben, az Egyesült Királyság része, mi több, az öt legkedveltebb város egyike, a turisták körében nagy népszerűségnek örvend. Az észak-ír turisztikai hivatal ambiciózus célja, hogy 2020-ra 4,5 millióra növelje a látogatók számát (2012-ben 3 millió volt).Történelmileg Belfast – sok egyéb mellett – a hajógyártás központja volt, itt építették a híres Titanicot is. Jelenleg a város az ipar, a művészetek, a felsőoktatás, az üzleti élet és a jogrend centruma, valamint Észak-Írország gazdasági motorja.

A járatok menetrendje a következőképpen alakul majd (helyi idő szerint):

Indulás Amszterdamból: 10:00 – érkezés Belfastba: 10:40
Indulás Belfastból: 11:15 – érkezés Amszterdamba: 13:50
Indulás Amszterdamból: 14:25 – érkezés Krakkóba: 16:20
Indulás Krakkóból: 16:55 – érkezés Amszterdamba: 18:55
Indulás Amszterdamból: 14:40 – érkezés Montpellier-be: 16:35
Indulás Montpellier-ből: 17:10 – érkezés Amszterdamba: 19:10

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Belfast lesz az első város Észak-Írországban a KLM kínálatában, és a légitársaság tizennegyedik desztinációja az Egyesült Királyság területén. A KLM járatai a George Best Belfast City repülőteret használják majd.

Körülbelül 1,7 millió lakosával Krakkó Lengyelország második legnagyobb, és egyik legrégebbi városa, közkedvelt úti cél. „Történelmi központja” az UNESCO Világörökség része. Krakkó tradicionálisan a lengyel tudományos, kulturális és művészeti élet egyik központja, illetve az ország egyik legfontosabb gazdasági centruma. Varsó után Krakkó lesz a második lengyel város a KLM palettáján.

Montpellier a Languedoc-Rousillon régió fővárosa, Franciaország déli részén, a Földközi-tenger partján terül el. A város az országban a nyolcadik legnagyobb, neves egyeteme pedig szintén nagy múltra tekint vissza. Montpellier történelmi központja is híres, centruma a „Place de la Comédie”. A környék fő látványosságai közé tartoznak az utcán alkotó művészek és zenészek. Montpellier lesz a hatodik város Franciaországban, melybe a KLM közvetlenül szállít utasokat. Az Air France kínálatában jelenleg is szerepel, a francia légitársaság mindkét párizsi repülőtérről, az Orlyról, valamint a Charles de Gaulle-ról is indít járatokat Montpellier-be.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!