Újabb Embraer típus kerül a litván légitársaság flottájába. Ezúttal egy ERJ-145-ös fogja kiszolgálni az Air Lituanica útvonalhálózatát, így a flottában kettőre növekszik a brazil gyártású repülőgépek száma – értesült a ch-aviation.

Az Air Lituanica LY-LTF lajstromú ERJ-175LR típusú gépe. (Foró: Air Lituanica Facebook) | © AIRportal.hu

Az Air Lituanica LY-LTF lajstromú ERJ-175LR típusú gépe. (Foró: Air Lituanica Facebook)

A meglévő Embraer ERJ-175LR és ATR 72-200-as mellé wet-lease keretében érkezik a maximum félszáz utas szállítására képes regionális repülőgép, amely többek között Berlinben, Münchenben, Prágában, Brüsszelben és Billundban is rendszeres vendég lesz.

A turbolégcsavaros ATR-től viszont hamarosan megválik a légitársaság és helyére a csődből feltámasztott dán Cimber szolgáltat majd egy CRJ-200ER repülőgépet.

Az Estonian Air támogatásának tavaly decemberi elvesztése után nehéz feladattal állt szemben az Air Lituanica, ugyanis nemcsak, hogy egy repülőgépüktől kellett búcsút venniük, de a légitársaság irányításának feladatában is egyedül maradtak. Ezeket a komoly akadályokat azonban úgy néz ki, sikerült leküzdenie a cégnek és immár bővülő gépparkkal folytathatja az üzemelést.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!