A Jobbik újabb feljelentést tesz a Budapest Airport 2005-ös privatizációjával kapcsolatban. Bertha Szilvia pénteki sajtótájékoztatóján ismertette: azért fordulnak a hatóságokhoz, mert kiszervezték az egyébként stratégiailag kiemelten fontos cég védelmét.

Az ellenzéki képviselő elmondta: ismeretlen tettes ellen hűtlenség, hivatali visszaélés és kötelességszegés szolgálatban gyanúja miatt tettek feljelentést. Mindezt azután, hogy a Malév és a Budapest Airport Zrt. privatizációját, valamint a légitársaság fizetésképtelenségének okait vizsgáló parlamenti bizottság munkája során egy olyan szakértői jelentésre bukkantak, amely bár megállapítja, hogy a Ferihegyi repülőtér területén fekvő Budapest Airport stratégiailag kiemelten fontos terület és így nemzetbiztonsági okokból állami feladat kellene, hogy legyen a védelme, mégis az őrzés-védelem kiszervezését javasolja egy magáncég számára.

Bertha Szilvia emlékeztetett: a kiszervezés azóta meg is történt és egy külföldi kézben lévő cég védi a nemzetbiztonságilag kiemelt fontosságú területet. A jobbikos politikus felháborítónak nevezte, hogy minderre a szakértői jelentés szerint az akkori Pénzügyminisztérium, valamint az összes rendvédelmi szerv és szükséges hatóság is engedélyt adott. A Jobbik korábban több esetben is – például hűtlen kezelés, illetve munkajogi szabályok megsértése miatt is – tett feljelentést a privatizáció kapcsán.

Forrás: MTI

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!