Horvátországgal nyolc fordulósra bővült a légi Forma-1 idei szezonja – jelentették be a Red Bull Air Race szervezői a sorozat hivatalos weboldalán. Délnyugati szomszédunk áprilisban látja vendégül a mezőnyt.

A magyar médiában elsőként számolhattunk be róla, hogy 2014-ben (három év kihagyás után) ismét folytatódik a légi száguldás, 12 kiváló pilóta 7 versenyen méri majd össze tudását. Nos, a sorozat szervezői január 30-án örömmel jelentették be, hogy a hivatalos versenynaptár tovább bővült, és egy újabb helyszín került be: Horvátország április 12-én és 13-án látja vendégül a sorozatot. A horvát versenyt Rovinj városában rendezik, az adriai-tengeri település ráadásul közel fekszik Szlovéniához és Olaszországhoz is. (Mivel várhatóan idén Magyarországra nem látogat el a mezőny, így számunkra is ez lesz a “hazai futam”.)


Az “égi Forma-1”-nek is nevezett sorozat első futamát február 28-án Abu-Dzabi-ban rendezik, a mezőny három kontinens 7 országába látogat majd el. Az uralkodó (2010-es) világbajnok, Paul Bonhomme (GBR) mellett a mezőny tagja lesz Mike Mangold (USA), Kirby Chambliss (USA), Hannes Arch (AUT), Nigel Lamb (GBR), Matt Hall (AUS), Nicolas Ivanoff (FRA), Michael Goulian (USA), Matthias Dolderer (GER), Yoshi Muroya (JPN), Pete McLeod (CAN), Martin Sonka (CZE) és nem utolsó sorban Besenyei Péter, aki a számára Magyarországon kifejlesztett Corvus Racer 540-essel áll majd rajthoz.

A sorozat nemcsak folytatódik, de a szervezők tájékoztatása szerint a hároméves szünetben némileg át is szervezték, nagyobb hangsúlyt fektetve a biztonságra. Változnak a technikai szabályok is, minden versenyző egységes erőforrással és légcsavarral áll rajthoz, emellett fejlesztettek a felfújható nejlon bójákon is, melyek magasabbak is és – sérülés esetén – gyorsabban tudják őket pótolni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!