A Wizz Air szeptember 23-án indítja a Budapest-Moszkva Vnukovo útvonalon új repülőjáratát, kezdetben heti öt napon – hétfőn, szerdán, csütörtökön, pénteken és vasárnap – szállítja majd az utasokat, később bővülhet a járatok száma – jelentette be Váradi József, a légitársaság vezérigazgatója pénteken, sajtótájékoztatón, Budapesten.

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár elmondta: a keleti nyitás stratégiájának újabb sikerpontja a Budapest-Moszkva járat indítása, amelytől azt várják, hogy hozzájáruljon a két ország közti gazdasági kapcsolatok fellendüléséhez, a turizmus bővüléséhez, illetve kedvezőbb árat és eljutási lehetőséget teremtsen a két főváros között.

Váradi József közölte: a Budapest-Moszkva járatra megkezdték a jegyek értékesítését honlapjukon, a viteldíj 10 990 forintnál kezdődik egy útra, adókkal együtt.

Szijjártó Péter elmondta: a keleti nyitás politikája és a Wizz Air keleti terjeszkedése összhangban van, és egymást segíti.
Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy tavaly a negyedik legtöbb Magyarországra látogató külföldi orosz volt, Magyarországon orosz turisták 600 492 vendégéjszakát töltöttek el a múlt évben, ami 30 százalékos növekedés az előző évhez képest, a kereskedelemben pedig 3. legnagyobb partner volt Oroszország.


Szijjártó Péter sajtótájékoztató beszéde vágatlanul.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a turizmus növelése érdekében a magyar-orosz légiközlekedési megállapodás módosítása is szerepelni fog a szeptember 17-én Budapesten tartandó magyar-orosz gazdasági vegyes bizottsági ülésen. A repülhető célpontok számát növelnék, az orosz légitársaságok is egyre inkább közlekedni szeretnének Magyarországra – tette hozzá.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az államtitkár elmondta, hogy a magyar légiközlekedési hatóság a Budapest-Szentpétervár közötti vonalra is biztosította a Wizz Air számára a repülési jogosultságot, és a magyar fél minden kétoldalú megbeszélésen felveti az orosz hozzájárulás kérdését.

Váradi József a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a Wizz Air 36 országban 96 célpontot érintve 280 útvonalon repül, és az európai diszkont légitársaságok között a legtöbb országot érinti. Szerinte a Malév megszűnése után is bővült a magyar beutazó turizmus.


Váradi József sajtótájékoztató beszéde vágatlanul.

Kérdésre válaszolva Váradi József elmondta, hogy szerinte a Malév megszűnését követően a moszkvai repülőjáratra a jegy túlárazott volt, piacra lépésükkel a jegyárak csökkennek, továbbá szándékuk, hogy a 2012. előtti kapacitásra állítsák vissza a Budapest-Moszkva járatot.

A Wizz Air londoni tőzsdei bevezetésével kapcsolatban Váradi József annyit közölt, hogy ez egyelőre sajtóhíresztelés, amikor már kommunikálható információk lesznek, azt közzéteszik.

A Sólyom légitársasággal kapcsolatos kérdésre a Wizz Air vezérigazgatója megjegyezte: a légiközlekedési piac nem azokat az időket éli, amely vonzó lenne az új belépők számára.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!