SkyTeam-tag lett a Middle East Airlines. A libanoni nemzeti légitársaságot tegnap fogadta tagjai sorába a neves légiszövetség.

A Middle East Airlines (MEA) tizenhetedikként csatlakozott a SkyTeam légiszövetséghez, amelyen belül a második közel-keleti légitársaság. A Saudia volt az első a térségből, amely május végén lett az “égi csapat” teljes jogú szövetségese. A MEA felkészülését és integrálódását az alapító tag, Air France segítette.

A bejrúti bázissal működő MEA 30 nemzetközi desztinációt magába foglaló útvonalhálózattal rendelkezik. Járataik afrikai, közel-keleti és európai városokat is összekötnek a libanoni fővárossal. A csatlakozás révén az ország még könnyebben elérhetővé vált mind az üzleti, mind a turista utazók számára. Előnyös továbbá az Egyesült Államokban, Kanadában és Brazíliában élő szépszámú libanoniaknak is, akik a nagy SkyTeam elosztó központokon, mint például a párizsi Charles de Gaulle, vagy római repülőtereken keresztül utazhatnak haza.

A SkyTeam-tagok közül az Alitalia, az Air France, az Aeroflot, a Saudia és a román TAROM is repül Bejrútba, így ezen légitársaságok révén pedig további európai és közel-keleti városok válnak a szövetségen belül, Bejrútból elérhetővé.

Az 1945 óta fennálló Middle East Airlines-nak jelenleg csak és kizárólag európai gyártású, Airbusokból álló flottája van. A vállalatnak négy darab szélestörzsű A330-200-as, 9 darab A320-200-as és 4 darab A321-200-as típusa van szolgálatban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A MEA-nak egyelőre nincs SkyTeam festést viselő repülőgépe.

A csatlakozási dokumentumok ünnepélyes átadása, baloldalt Mohamad El Hout, a MEA vezérigazgatója (Fotók: MEA)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!