Újabb magyar lajstromú Boeing 737-800-asa lesz a Travel Service flottájának. A planes.cz légiközlekedési portál rövidhíre szerint ugyanis a légitársaság jelenleg OK-TVB lajstrommal működő gépe magyar regisztrációba kerül.

A Travel Service magyarországi leányvállalata, a Travel Service Hungary Kft. tavaly ősszel kezdte meg az addig a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről üzemelő két magyar lajstromú (HA-LKB és -LKE) Boeing 737-800 típusú repülőgépének kivonását.

Ezt követően – tekintve az ezt megelőzően, még februárban végbe ment Malév-csődöt – a magyar főváros légikikötője honi lajstromú B-737NG nélkül maradt.

A cseh charter légitársaság Budapesten állomásoztatott Next Generation Boeing 737-eseinek helyébe később egyedül egy lett lajstromú (YL-LCA) Airbus A320-as került.

A planes.cz információi szerint azonban a jelenleg OK-TVB lajstrommal közlekedő, 2002-es évjáratú Boeing 737-8CX(WL) a Travel Service Hungary-nél rövidesen HA-LKG azonosítóval folytatja szolgálatát. Leendő bázisrepülőtere egyelőre még kérdéses.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!