Az Airliner World az egyik legnagyobb polgári repüléssel foglalkozó magazin, melyet havonta ad ki az angol KeyPublishing kiadó. A magazin évről évre meghirdeti az “Év fotója” versenyt, melyen immáron negyedik éve rendszeresen érnek el kiváló eredményeket magyar repülőgép fotósok.

A 2012. év fotója eredményét a márciusi számban publikálták, melynek első díját Mihalik András (MA737) fotója nyerte el.

A fotó 2012. augusztus 29-én a kanadai Vancouver nemzetközi hidroplán repülőterén készült az esti “kék órákban”, 3 másodperces expozíciós idővel. A repülőgépet a fotós világította meg egy Chevrolet Impala LT típusú gépjárműve segítségével.

A nyertes kép az airliners.net internetes fotóadatbázisban is nagy nézettséget ért el:

Évek óta tarolnak a magyar fotósok képei

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

2009-ben Bodorics Tamás (Bodi) képe nyerte a versenyt, majd 2010-ben Kovács Gábor (Dödi) nyerte az Airliner World fotópályázatát.

2011-ben a dobogó elmaradt, azonban a “kiemelt alkotások” között három hazai sikert is elkönyvelhettünk: Kolos-Lakatos Tamás (HA-KLS) és Bodorics Tamás (Bodi) az LHBP spotter csoport tagjai, illetve Szabó Gábor, szintén ferihegyi spotter képeit válogatta be a zsűri a legjobbak közé.

“Mihalik András fotójának 2012-es győzelmével elmondhatjuk, hogy immár harmadik alkalommal nyerte az Airliner World fotópályázatát magyar repülőfotós” – mondta el Samu Ádám, az AIRportal.hu főszerkesztője.

“Nagy büszkeséggel tölt el, hogy a 2009, 2010 és 2012-es években is az oldalunk szerkesztőségének (AIRportal.hu CREW) tagjai vitték el ezt a rangos elismerést. Mihalik Andrásnak ezúton is gratulálunk! ” – tette hozzá Samu Ádám.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!