Rövidesen újabb Malév repülőgépmodell kerül a boltok polcaira: a Phoenix Model legfrissebb bejelentése értelmében a HA-LBR lajstromú Tu-134A-3-as 1:200 méretarányban fog elkészülni.

A Tu-154B-2 (HA-LCE) 1:200 és a Boeing 767-300ER (HA-LHC) 1:400 méretarányú idei kiadásai után újabb Malév repülőgépmodell hagyja el rövidesen a Phoenix Model gyártósorait. Az távol-keleti cég legfrissebb bejelentése szerint a HA-LBR magyar lajstrommal szolgált Tu-134A-3-as fog elkészülni a gyűjtők körében legnépszerűbb, 1:200 méretarányban.

A Ferihegyre 1981 februárjában érkezett repülőgépet a gyártó a legújabb kori, Zsótér László tervei szerint készített Malév festésmintával bocsájtja ki.


LBRóbert Prágában 1993 januárjában (Fotó: Daniel Vašut – planes.cz) – A szerző engedélyével.

A Phoenix festésminta választása nem véletlen ugyanis a gyártó, a HA-LBK lajstromú gép modelljével (ugyanebben a méretarányban) korábban már piacra dobta a ’70-es évek Malév arculatát viselő Tu-134-est.

A HA-LBR lajstromú Tu-134-esnek érdekes története van: kormánygépként kezdte pályafutását, majd 1987-ben a Malév kötelékébe került, ahol 1997. december 31-ig szolgált – ekkor teljesítette utolsó menetrendszerinti járatát. 1998. január 8-án pedig LBRóbertnek jutott küldetésül a típus forgalomból való kivonásának alkalmából rendezett búcsúrepülés végrehajtása.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az AIRportal.hu – a korábbi Malév kiadásokhoz hasonlóan – a modell megjelenésekor részletes fotó-, és típusbemutatót fog közölni!

A Phoenix Model Malév Tu-134-es modelljének doboz-borítója (Forrás: Phoenix Model)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!