11,5 millió, valamint további 3,5 millió átváltható részvényét konvertálja törzsrészvényre az amerikai Indigo Partners július 3-án.

A döntést azt követően hozta meg az amerikai befektető, hogy június közepén 10,7 millió Wizz Air részvény eladásáról határoztak.

Amint arról korábban beszámoltunk, az Indigo Partners a június közepén eladásra kínált részvényeken felül még körülbelül 44,83 millió átváltható részvénnyel rendelkezik, továbbá a teljes tőkeösszeg átváltása esetén a birtokukban lévő átváltható kötvények további 24,24 millió törzsrészvényre jogosítanák az Indigo részvényeseit.

Ezekből konvertál törzsrészvényre július 3-án 11,5 millió, valamint további 3,5 millió átváltható részvényét az Indigo Partners a londoni tőzsde honlapján megjelent közlemény szerint.

A Wizz Air forgalomban lévő törzsrészvényeinek száma így 57,5 millióról 72,5 millió darabra nő, míg az átváltható részvények száma 44,8 millióról 29,8 millióra csökken.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A tranzakció lezárását követően az Indigo Partners újra rendelkezik majd szavazati jogot is biztosító törzsrészvényekkel a Wizz Airben.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.huFotó: AIRportal.hu

A phoenixi központú Indigo Partners a kezdetektől, azaz 2004 óta befektetője a Wizz Airnek.

A befektetési alap több légitársaságban rendelkezik érdekeltséggel, köztük a mexikói Volaris, az amerikai Frontier Airlines cégekben is van részesedésük, korábban befektettek a szintén amerikai és Spirit Airlines, valamint a szingapúri Tiger Airways légitársaságokba is.

A Wizz Air 2015 februárjában lépett tőzsdére, a cég részvényeinek árfolyama jelenleg körülbelül duplája az első kibocsátáskori árfolyamnak.