A Malév folyamatosan publikálja a jövő évi nyári menetrendjének újabbnál újabb meglepetés célállomásait és kezdi meg a jegyek értékesítését. Kréta, Korfu és Burgasz után a legújabb nyári siker-célállomás Barcelona, ahová a Malév március 27-től hetente négy járatot indít, melyek kedden, csütörtökön, szombaton és vasárnap közlekednek majd. Repülőjegyek már a mai naptól foglalhatók! Barcelona a Malév negyedik spanyolországi célállomása Madrid, Malaga és Palma de Mallorca mellett.

A Malév tíz év után nyitja meg ismét barcelonai járatát a nyári szezonban. A katalán nagyváros a tengerparti nyaralóövezet közvetlen közelében helyezkedik el, s hosszú évek óta a turisták kedvelt célpontja. A Malév arra számít, hogy a magyar utazóközönség körében, a malagaihoz hasonlóan népszerű lesz a barcelonai járat. A menetrend ugyanakkor kedvező a balkáni országokból érkező átszálló utasoknak is. A légitársaság a járattól magas férőhely-kihasználtsági mutatót és több tízezer utast vár már az első évben. A Malév új járatával együtt a 2011-es nyári csúcsszezonban már hetente 19 járattal biztosít közvetlen kapcsolatot Budapest és Spanyolország gazdasági, kulturális és turisztikai központjai között (Madrid, Malaga, Barcelona és Palma de Mallorca).

Barcelona Katalónia fővárosa és egyben legnépesebb települése, valamint Spanyolország második legnagyobb városa, ahol 1,6 millióan élnek. A vonzáskörzettel együtt számolva a lakosok létszáma meghaladja a 4 milliót. Barcelona a világ leglátogatottabb városainak rangsorában a 12. helyen szerepelt és a negyedik leglátogatottabb város Európában London, Párizs és Róma után. Mindezeken túl a legnépszerűbb spanyolországi nyaralóhely, mely évente több mint 5 millió turistát fogad. Barcelona gazdasági jelentőségét jól mutatja, hogy egy főre eső GDP mutatója 44%-kal magasabb az EU átlagnál.

A Malév közvetlen Budapest-Barcelona (BCN) járatának menetrendje (helyi idő szerint):

Járatszám Útvonal Indulás Érkezés Napok
MA592 BUD-BCN 06.45 09.10 kedd/csütörtök
MA593 BCN- BUD 09.45 12.10 kedd/csütörtök
MA596 BUD-BCN 17.25/10.45 19.50/13.10 szombat/vasárnap
MA597 BCN- BUD 20.25/14.00 22.50/16.25 szombat/vasárnap

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!