Tovább bővíti a Budapestről bergamói átszállással elérhető olasz városok listáját a Ryanair, jövő júliustól Brindisibe, Cagliariba és Pescarába is el lehet jutni az ír fapadossal a milánó mellett repülőtéren átszállva.

A társaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint Budapest mellett 8 másik reptérről érkező Ryanair gép utasainak is biztosítják az átszállási lehetőséget Bergamo – Orio al Serio repülőtéren olaszországi repülőterek felé.

A Ryanair ezzel a lépéssel 31 új útvonallal 131-re növelte az átszállós útvonalak számát Bergamóból. Júliustól Budapesten kívül a Hamburgból, Ibizából, Krakkóból, Lisszabonból, Prágából, Thesszalonikiből, Valenciából és Zaragozából érkező gépek esetén is biztosított az átszállás.

A szolgáltatás ugyanúgy működik, mint bármelyik hálózatos légitársaságnál: elég egy jegyet váltani, landolás után nem kell a terminálból kimenni, hanem azon belül lehet átszállni másik járatra és a feladott poggyászokat is továbbítják.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Ryanair még idén műjusban kezdte el az Always Getting Better nevű utasélményt javító intézkedéscsomagja keretében az átszállások biztosítását. Először Rómában kísérleteztek vele, de csak három órás csatlakozási idővel. Júliusban már Bergamóban is bevezették a szolgáltatást, de szintén csak próbaidőszakkal kezdtek. Úgy tűnik, a tapasztalatok kedvezőek voltak, miután a bővítésről döntöttek.

David O’Brien, a légitársaság kommunikációs igazgatója a milánói tesztüzem indulásakor azt mondta, azt mondta, a kezdeti 25 járat után a teljes bevezetést követően 300 bergamói járaton válik elérhetővé a csatlakozás úgy, hogy nem kell a transzferzónából kimenni és felvenni a csomagokat, majd újra becsekkolni a járatra.

A budapesti járatoknál általában 3 óra körüli átszállási idővel kell számolni, Pescara felé viszont 5 óra a csatlakozás.