Véglegesítette az idei Farnborough Air Show-n bejelentett Boeing 737 MAX előrendelését az ALAFCO. A kuvaiti lízingcég ezzel az új generációs típuscsalád első közel-keleti megrendelőjévé lépett elő.

Húsz darab Boeing 737 MAX-8 típusra írt alá megrendelési szerződést a kuvaiti székhelyű ALAFCO lízingcég, amely az első közel-keleti vásárlója a 737-es típuscsalád új, várhatóan 2017-ben forgalomba álló generációjának.

Az aktuális listaárakat figyelembe véve 2 milliárd dolláros üzletet az idei Farnborough Air Show-n jelentették be előzetesen. A gépek leendő üzemeltetőiről egyelőre nem adott tájékoztatást az ALAFCO.

A legújabb megrendelés a légiközlekedési ágazat egyik leggyorsabban fejlődő régiójából érkezett – kommentálta Ray Conner, a Boeing Commercial Airplanes elnök-vezérigazgatója az első közel-keleti vevővel kötött szerződésüket. Mint mondta büszkék rá, hogy az ALAFCO bizalmat szavazott a 737 MAX-nek, amely immáron 878 darabos összrendeléssel büszkélkedhet.

A költséghatékony MAX típuscsalád legutóbbi megrendelője szintén egy lízingcég, az orosz Aviation Capital Services volt, amely 35 darab 737 MAX típust rendelt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!