Tizenötödik Bombardier Q400-as típusát vette flottájába a héten az Austrian Airlines (AUA), amellyel a Lufthansa Csoporton belül a Swiss számára fog regionális járatokat teljesíteni a két cég között létrejött wet-lease megállapodás értelmében.

Az OE-LGO osztrák lajstromba vett turbolégcsavaros utasszállító feladata november 1-jétől kezdődően a Zürich és Lugano közötti járatok kiszolgálása lesz, napi négyszeri rendszerességgel, amivel a svájci légitársaság 50%-kal növelheti kapacitásait az útvonalon.

A kanadai gyártmányú gép, mint az AUA-flotta legújabb tagja 2009-es évjáratú, az Augsburg Airways-nél (Lufthansa Regional) kezdett, ahol D-ADHT lajstrommal szolgált egészen tavaly októberig, a társaság leállásáig. Utána Kanadába került, de idén esett át C-check-en. Fedélzete 76 utas számára biztosít férőhelyet.

Az Austrian július 23-án Innsbruckban vette flottájába az egyelőre az előző üzemeltető alapfestését viselő Q400-ast, mivel az osztrák légitársaság itteni, a típusra specializált karbantartó csapata fogja elvégezni rajta az ilyenkor szokásos műszaki felkészítést, az AUA standardoknak megfelelő beállításokat, amely a flotta-integráció érdekében szükséges.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Ezt a fotót kaptuk az Austrian Airlines bécsi központjából az új flotta-tagról. (Fotó: Austrian Technik) | © AIRportal.hu

Ezt a fotót kaptuk az Austrian Airlines bécsi központjából az új flotta-tagról. (Fotó: Austrian Technik)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!