Újabb részeg, őrjöngő orosz utast kellett a székéhez kötözni: ragasztószalaggal fékezték meg a fedélzeten, de letartóztatása után a rendőrökre is rátámadt.

A brit Mirror számolt be az esetről az orosz belbiztonsági szolgálatok által készített videó alapján.

Az S7 Siberia Airlines 5128-as, Minyeralnije Vodiból Novoszibirszkbe közlekedő járatán az 50-es éveiben járó férfi az utasok elmondása alapján út közben agresszívvá vált (a hatóságok szerint már a fedélzetre lépve részeg volt), majd beszélni akart a kapitánnyal. Miután közölték vele, hogy ez nem lehetséges, a férfi megpróbálta megrohamozni a pilótafülkét.

Az utasok elmondása szerint úgy viselkedett, mint „egy megvadult medve”.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ekkor utastársai is közbeléptek, lefogták, majd ragasztószalaggal az üzleti osztály egyik üléséhez kötözték a férfit. A járatot telesítő Airbus A320neo folytatja útját, és rendben leszállt Novoszibirszkben, majd a hatóságok a gép fedélzetén letartóztatták a férfit.

Az általuk készített videó szerint a férfi súlyosan ittas állapotban volt, kiabált, szidalmazta a személyzetet és utastársait, őrjöngött. A rendőrök rendzavarás miatt tartóztatták le, majd az őrsre vitték.

Szintén a videó és a Belügyminisztérium közlése szerint a gyanúsított még ott sem változtatott viselkedésén, sőt az őt kihallgató rendőrökre rá is támadt, több embernek kellett lefognia.

A hatóságok végül huliganizmussal gyanúsították meg, amiért akár 5 év börtönbüntetést is kaphat. Kijózanodása után azt állította a rendőröknek, hogy semmire nem emlékszik, és kérte, hogy engedjék őt szabadon.