Újabb Airbus A320-as érkezett az Aeroflot flottájába – tájékoztatta az AIRportal.hu-t az orosz légitársaság. A február 18-án átvett vadonatúj gép már a harmadik, amelynek Sharklet szárnyvégek is növelik a hatékonyságát.

Megérkezett Moszkvába az Aeroflot legújabb, idén már negyedikként átvett Airbus A320-200 típusú utasszállító repülőgépe. Az európai hírű belgyógyász-professzor, Szergej Botkin nevét viselő VQ-BRW lajstromú gép a harmadik, amely Sharklet szárnyvégekkel is rendelkezik a flottában.

Az Aeroflot február 10-én, Oroszországban elsőként vett át Sharkletes A320-ast (VQ-BRV). Érdeklődésünkre a légitársaság sajtóosztálya megerősítette, az idei évben forgalomba állításra kerülő új A320-asok már mind “cápauszony” szárnyvéggel érkeznek a gyárból, Toulouseból. Mint megtudtuk, összesen 12 ilyen Airbus lesz. A319-es, valamint A321-es típus átvétele nincs 2014-re előjegyezve.

A SkyTeam légiszövetségben működő Aeroflot gépparkja jelenleg összesen 92 darab A320-as típuscsaládból származó (A319/320/321) gépet számlál, a flotta átlagéletkora mindössze 5 év.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!