A Sikorsky leszállította a Bristow Group által rendelt S-76D típusú 12 személy szállítására alkalmas közepes méretű helikoptereinek első két példányát.

A decemberben átvett gépek különleges tengeri olaj-, és gázkitermelő platformokra tervezett típusváltozatok, fel vannak szerelve minden olyan segédberendezéssel, ami ezen tevékenység problémamentes lebonyolításához szükséges.

A Sikorsky 2012 októberében kapta meg az FAA (Federal Aviation Administration – Szövetségi Légügyi Hivatal) típusbizonyítványt erre az alváltozatra, így a Bristow Group a Mexikói-öböl területén már használhatja a flotta legújabb szerzeményeit.

A gyártó nem hozta nyilvánosságra a gépek vételárát, mely átlagosan 13-15 millió dollár között alakul konfigurációtól függően. A Bristow Group típusra érvényes összes rendelésének értéke mintegy 700 millió dollár. A rendelés értékét tekintve szinte biztos, hogy negyvennél is több S-76D csatlakozik a brit vállalat 480 darabos légiflottájához, melyek között megtalálható az S-76A és C variáns is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az S-76D a Bristow színeiben. (Fotó: Sikorsky)


A Sikorsky a D konfigurációjú gépekbe a Thales TopDeck típusú fejlett avionikát, és Pratt&Whitney Canada gyártmányú PW210S típusú hajtóművet építi be. A változtatások érintették a fő- és farokrotor mechanikus egységeit, valamint az utastér is nagyobb és kényelmesebb lett.

Az S-76D EASA (European Aviation Safety Agency – Európai Repülésbiztonsági Ügynökség) típusbizonyítványának megszerzését a gyártó 2014 második negyedévére datálja, melynek birtokában az európai égbolton is megjelenhet az S-76D.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!