Egy vadonatúj Budapestről elérhető célállomással bővíti útvonalhálózatának kínálatát jövő nyári menetrendjében a Wizz Air, amely június 14-én a spanyolországi Alicante városába indít járatot. A légitársaság járatsűrítésekről is hírt adott, Brüsszelbe és Stockholmba lehet majd még gyakrabban eljutni a flotta Airbus A320-as típusaival.

Jövő nyári menetrendjében ötre bővül a Wizz Air Budapestről elérhető spanyolországi desztinációinak köre, miután a low-cost modellben működő légitársaság a mai napon bejelentette, járatot nyit a Costa Blanca legjelentősebb városába és tartományi központba, Alicantéba.

Az útvonal 2014. június 14-én indul, és hetente egyszer, a szombati napokon kínál közvetlen összeköttetést a Földközi-tenger partján fekvő településre, amely népszerű üdülőhely is egyben.

A Wizz Air eddig négy spanyol városba, Madridba, Barcelonába, Malagába és Palma de Mallorcára üzemeltet a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről járatokat, ezekkel fog kiegészülni az alicantei vonal. Barcelonába egyébként a hét minden napján, a fővárosba, Madridba szombat kivételével szintén minden nap, míg a Costa del Sol egyik leglátogatottabb turistaparadicsomába, Malagára hetente háromszor repülnek a flotta egyenként összesen 180 üléses Airbus A320-as típusai a nyár folyamán.

Az új spanyol járat bejelentése mellett a légitársaság másik két meglévő útvonalán, a brüsszelin és a stockholmin pedig járatsűrítéseket hirdetett. Brüsszelbe, a Charleoi repülőtérre a jelenlegi heti 11 járat helyett jövőre már napi két, vagyis heti szinten 14 járat közlekedik majd, míg a stockholmi vonalon heti háromról heti ötre növekszik a járatsűrűség, amellyel a Skavsta repülőtér hétfőként, keddenként, csütörtökönként, péntekenként és szombatonként is elérhetővé válik a magyar fővárosból utazóknak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Wizz Air Airbus A320 leszállás közben Budapesten. (Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)


“Az utasainknak szánt korai karácsonyi ajándékként nagy örömmel jelentjük be a nyári menetrendünk bővülését” – mondta Daniel de Carvalho, a Wizz Air szóvivője. Az izgalmas új útvonal Alicantéba Spanyolország esszenciáját teszi elérhetővé nagyon alacsony viteldíjainkon. Alicante egy csodálatos desztináció, ami számos lehetőséget kínál mindazoknak, akik élvezni szeretnék a kultúrát, az üzleteket és a napsütötte tengerpartot. Népszerű útvonalainkon Stockholm Skavsta és Brüsszel Charleroi repülőtérre gyakrabban közlekednek majd a járatok, ami még kényelmesebbé teszi az utazást üzleti utasaink számára.

Ez a karácsonyi ajándéknak szánt bejelentés is mutatja, hogy továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy megfeleljük utasaink igényeinek, új desztinációkat, minőségi szolgáltatást és alacsony árakat kínálva számukra. Meggyőződésünk, hogy ez az, amit az utasaink a Wizz Airtől, mint hazai légitársaságtól várnak” – tette hozzá az AIRportal.hu-hoz eljutatott közleményében Daniel de Carvalho.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!