Szeptember 2-án megnyitotta járatát Doha és Abha között a Qatar Airways, amelynek ez már a nyolcadik elérhető úti célja a Szaúd-Arábiai Királyságban. Az ötcsillagos arab légitársaság ezentúl hetente négyszer repüli az útvonalat.

Kapcsolódó cikk, előzmény Ötven gépes szaúdi flottát tervez a Qatar

Vízsugaras köszöntés közben a nyitójáratot teljesítő gép, szeptember 2-án. (Fotó: Qatar Airways) | © AIRportal.hu

Vízsugaras köszöntés közben a nyitójáratot teljesítő gép, szeptember 2-án. (Fotó: Qatar Airways)

Egyre növeli szaúd-arábiai jelenlétét a Qatar Airways, amely a mostani legújabb, abhai járatával Aszír tartomány fővárosával teremtett légi összeköttetést. A katari légitársaság Dohából hetente négyszer, hétfőnként, szerdánként, csütörtökönként és szombatonként repüli ezentúl az útvonalat a flottája 144 üléses A320-as típusait használva. A gépek fedélzete 12 üzleti és 132 turista osztályra jegyet foglaló utasnak biztosít férőhelyet.

A Qatar Airways 1997-ben nyitotta meg az első szaúd-arábiai járatát. A szomszédos országban azonban először nem a fővárosban, hanem a második legnépesebb városként ismert Dzsiddában jelentek meg. Utána aztán Rijád, Dammam, Medina, Gassim, Taif, Al Hofuf és most Abha is felkerült a légitársaság térképére, aminek köszönhetően mára már heti 88 járat közlekedik Katar és Szaúd-Arábia között.

Akbar Al Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója üdvözölve a járatnyitást külön kiemelte, hogy az Abhából érkező utasoknak nagyszerű nemzetközi csatlakozások nyílnak a dohai repülőtéren keresztül, Londont, Párizst, Bangkokot, Szingapúrt, New Yorkot és Washingtont név szerint is említve, mint ahogy a légitársaság összes többi utasának Szaúd-Arábia irányába is egy vadonatúj kapcsolat vált elérhetővé.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szaúdi kiemelt piac a Qatar Airways számára, amit az is bizonyít, hogy egy külön légitársaságot, az Al Maha Airwayst is létrehozta annak érdekében, hogy kiszolgálhassa az egyre növekvő belföldi légiközlekedés forgalmát. Az Airbus gyár idén áprilisban egyszerre négy vadonatúj A320-ast adott át a vállalat számára, amely a szükséges hatósági engedélyek hiányában egyelőre nem tudta megkezdeni az üzemszerű működését. Addig amíg erre várhatóan idén év végéig bezárólag sor kerül a gépek a Qatar közel-keleti útvonalhálózatában teljesítenek szolgálatot.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!