Továbbfejlesztett pilótafülke-szimulátort épít budapesti képzési központjába a Wizz Air, ezzel bővítve a már most is az iparág egyik vezető, légitársaság által működtetett pilótaképzését biztosító létesítményét.

Az A320 repülőgépcsaládba tartozó fix bázisú szimulátor nyáron kezd majd működni, kiegészítve a Wizz Air mozgó kabinú szimulátorát. Így a légitársaság rugalmasan tudja biztosítani, hogy a személyzet teljesítse szigorúan előírt képzési kötelezettségeit. Az új gép az időbeosztás lehetőségeit is bővíti, ezáltal a Wizz Air tervezett növekedése mellett is meg tud felelni a képzési előírásoknak.

A szimulátor az Airbus A320 kabinjának pontos mása, a mozgást leszámítva teljes repülésszimulátornak felel meg, és kiváló minőségű audiovizuális rendszerrel van felszerelve, amely a repülőgép zúgásával és egyéb hangokkal valósághű repülési környezetet hoz létre. Az MPS által gyártott gépet különböző A320 repülőcsaládhoz kapcsolódó képzésekben fogják használni, többek között típus jogosítási és légi személyzeti tréningekben is.

A320 pilótafülke. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A320 pilótafülke. (Fotó: AIRportal.hu)


A Wizz Air 2015-ben 22 százalékkal növelte utasainak számát: a 2014-es 15,8 millióhoz képest tavaly 19,2 millió utast szállított. A WIZZ nemrég az első diszkont légitársaságként helyezett működésbe 230 üléses Airbus A321ceo típusú repülőgépet, amely a légitársaság 180 üléses A320 gépének jelenlegi változata. Ezáltal a Wizz Air tovább csökkentette eleve alacsony működési költségeit, így biztosítva, hogy a társaság továbbra is a legalacsonyabb viteldíjait tudja biztosítani az utasoknak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az MPS-szel partnerségben beszereztük az A320 fix bázisú szimulátort. Ezzel kiegészítve a budapesti képzési központban működő mozgó kabinú szimulátorunkat jelentősen bővül képzési kapacitásunk. A Wizz Air híres világszínvonalú képzési programjáról és pilótáink kiválóságáról. Ez a szimulátor megerősíti elkötelezettségünket ezen standardok fenntartására, miközben hozzájárul a légitársaság elismerésre méltó növekedéséhez.” – mondta el David Morgan kapitány, a Wizz Air vezető pilótája és járatüzemeltetési vezetője.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!