A Pegasus Airlines első Airbus A320-as repülőgépe november végén érkezett meg az isztambuli Sabiha Gökçen repülőtérre, miután a török légitársaság soron kívül vehette át négy példányos megrendelésének első két darabját. Erre azért volt lehetősége, mert az Airbusok átvételét az eredeti megrendelő LAN Airlines végül visszamondta.

A TC-DCA lajstromjelet viselő gép hófehéren került Isztambulba, ahol a festési munkálatokat befejezve december 11-én hagyta el a festőhangárt.

A második példány, TC-DCB pedig pár héttel később, december 6-án érkezett meg a török nagyvárosba, így azon még végzik az ilyenkor szokásos testreszabásokat, valamint a gép külsejének díszítését is.

Érdekes tény, hogy a Turkish Airlines is azon a napon üdvözölte első olyan Airbus A321-es repülőgépét, mely már az új szárnyvégekkel van ellátva. A nemzeti légitársaság gépe csupán annyiban tér el, hogy azt utólag látták el a fogyaszást nagyban csökkentő Sharkletekkel.

A Pegasus Airlineshoz várhatóan még 2 darab A320-as ceo gép fog érkezni. Ez a megrendelés viszont nem azonos azzal az egyezménnyel, melyet 2012. december 18-án írt alá a vállalat vezetősége a repülőgépgyárral. Az a szerződés összesen 100 darab, az A320 neo családba tartozó repülőgép vásárlásáról szól, melyek leszállítása várhatóan 2015-ben kezdődik meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Fotó: Ilgaz Değer
Forrás: Skyliner

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!