December elsejétől határozatlan ideig nem fogad utasokat az 1-es terminál München repülőterén, minden járat a 2-es terminálról indul és oda is érkezik.

A bajor főváros légikikötőjének üzemeltetője közölte, hogy az 1-es terminálon további intézkedésig minden utaskezelési tevékenységet felfüggesztenek december elsejétől.

A döntés oka, hogy koronavírus-járvány második hulláma miatt az országok továbbra is fenntartják az ősszel elrendelt utazási korlátozásokat és karanténintézkedéseket, ennek következményeként a légitársaságok tovább csökkentették a müncheni repülőtérre és onnan közlekedő járatkínálatukat.

Az összes érkező és induló járat a repülőtér 2-es terminálját használja, az utasfelvétel és csomagkiadás is ebben az újabb épületben történik.

Az utasok számának visszaesését jól jellemzi, hogy München termináljain naponta mindössze tízezer utas fordult meg november első felében, míg a tavalyi év ugyanezen időszakában napi 120 ezer utast kezelt a légikikötő.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint megírtuk, Bajorországban november elején a járvány miatt szigorúbb korlátozások léptek életbe, ezért a müncheni légikikötő bezárta népszerű látogatóközpontját, és leállította a buszos reptérlátogatásokat is. Az üzemeltető egyébként a tavaszi első hullám alatt is zárva tartotta az 1-es terminált.

Fotó: AIRportal.hu