Doha és Dubai között közlekedő menetrendszerű járaton állt újra forgalomba a Qatar Airways flottájának Boeing 787-8-as típusa. A katari légitársaság üdvözli a Dreamlinerek visszatértét. Az első járatot teljesítő gép fedélzetén Akbar Al Baker, vezérigazgató is jelen volt.

Ma teljesítette első menetrendszerű járatát a Qatar Airways kötelékébe tartozó Dreamliner mióta a két nagy légügyi hatóság, az amerikai FAA és az európai EASA is jóváhagyták a Boeing által kidolgozott akkumulátor-rendszer módosítást.

A 787-esek üzemeltetését január közepe óta repülési tilalom sújtotta, de lassan talán kezdhet fellélegezni az amerikai gyártó, mert sorra készülnek a légitársaságok a típus forgalomba visszaállítására. Elsőként április 27-én az Ethiopian Airlines Dreamlinere repült, most pedig egy másik fontos ügyfél, a Qatar Airways szavazott bizalmat az új generációs kompozit típusnak.

A katariak első járatát az A7-BCB lajstromú Dreamliner Doha – Dubai – Doha útvonalon teljesítette. A Qatar Airways flottája jelenleg öt darab Boeing 787-8-ast számlál. A vállalatnak összesen 30 gépre van fix és további 30-ra opciós rendelése. A típus fedélzete két komfortosztályt kínál: 22 business és 232 turista osztályú üléssel.


A tervek szerint a Dreamlinerek amolyan bemelegítésként egyelőre csak Doha és Dubai között repülnek, de várhatóan május közepén visszaállnak a távolabbi, londoni desztinációra, ahová eredetileg is repültek a repülési tilalom elrendelése előtt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Akbar Al Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója, aki maga is az első járatot teljesítő gép fedélzetén utazott abszolút bizalmát fejezte ki a típus iránt. Mint mondta a kezdetektől fogva szorosan együttműködtek a Boeinggel, hogy a Dreamliner mihamarabb visszaállhasson a forgalomba.

Al Baker hangsúlyozta a biztonság mindig elsőszámú prioritás a Qatar Airwaysnek. Ezt egyébként mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a katari légitársaság az első a világon, amely az IATA (Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség) működésbiztonsági vizsgálatán maximális, 100%-os teljesítményt ért el 2003-ban, majd később, 2005-ben, 2007-ben, 2009-ben és 2011-ben is sikerült megismételni a kimagasló eredményt. A Qatar Airways Dreamliner iránti bizalom szavazata tehát igen értékes referenciatartalommal bír.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!