A magyar-kínai gazdasági kapcsolatok erősítésére turisztikai stratégiai megállapodást kötött a Demján-csoport és a pekingi központú China International Travel Service (CITS) hétfőn Budapesten – adta hírül az MTI.

A szerződést Bartha Ferenc, a Demján-csoport elnöke és Csen Lu, a CITS alelnöke írták alá.

Az aláírás kapcsán Bartha Ferenc hangsúlyozta: a tervek szerint a Demján-csoport többségi tulajdonába kerül a kínai ki- és beutaztatásban érintett magyar Atlasz World Travel Kft., és a cég Kínában vegyes vállalatot hoz létre a CITS-szel. Az együttműködés keretében meg kívánják oldani a közvetlen légi kapcsolatot a kínai városok és Budapest között, illetve a magyar fővárosból történő továbbutazást, és szeretnék elérni, hogy a kínai turisták számára szükséges vízumkiadás gyorsuljon.

Demján Sándor elmondta, hogy a megállapodás várhtóan hozzájárul a magyar-kínai turizmus növekedéséhez. Jelezte: a napokban Kínában tárgyal majd a közvetlen légi összeköttetés megteremtésének lehetőségéről.

Csen Lu kiemelte: a terveik között szerepel, hogy 2015-re a Magyarországra érkező kínai turisták száma eléri az évi 50 ezret.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A CITS-nek jelenleg Európa 6 országában 8 turisztikai vállalata működik. A pekingi központú turisztikai holding 1954-ben alakult, mint a kínai kormány első turisztikai cége, 2009-ben tőzsdére került, tavalyi éves bevétele mintegy 2 milliárd euró.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!