A texasi gazdasági élet szereplőivel, potenciális magyarországi beruházókkal folytatott tárgyalásokat Szijjártó Péter, köztük az American Airlines vezetőivel is találkozott a külügyminiszter – számolt be az MTI.

Az American Airlines vezetőivel tartott megbeszélést követően a miniszter úgy tájékoztatott, hogy várhatóan újraindulnak a közvetlen légijáratok a két ország között.

„Magyarország kifejezetten előnyös helyzetben van – hangsúlyozta az MTI-nek Szijjártó Péter -, mert a turisztikai ágazata kifejezetten dinamikusan fejlődik.”

Tavaly 265 ezer amerikai szállt meg Magyarországon, s évente 600 ezer ember veszi igénybe a Magyarország és Észak-Amerika közötti légijáratokat.

Például a kanadai Torontó és Montreal, valamint Budapest közötti repülőjáratok kihasználtsága 92 százalékos, amely tény szintén jelzi az igényt a közvetlen légiforgalomra az észak-amerikai kontinenssel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az American Airlines 2011 áprilisában nyitotta meg Budapest-New York (JFK) járatát, amely a téli menetrendig üzemelt. A légitársaság 2012. júniusában tervezte a járat újraindítását, azonban később ezt visszavonták.

Az American egyik Boeing 767-es repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az American egyik Boeing 767-es repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!