Több fontos szolgáltatás is újraindul jövő héten a frankfurti repülőtéren: több tucat légitársasággal ismét fogad utasokat a 2-es terminál, és a kiszolgáló épületek közötti transzfer is biztosított lesz, újra megnyílik a negyedik futópálya.

A legjelentősebb németországi légikikötőt, a frankfurtit üzemeltető Fraport honlapján elérhető közlemény szerint június 1-jétől nemcsak maga a 2-es terminál, hanem a hozzá csatlakozó parkolók is újranyílnak. Elindul a Sky Line vasúti összeköttetés a terminálok között, illetve az 1-es és 2-es terminál közötti ingajáratok is közlekedi fognak.

A 2-es terminálon 48 légitársaság, többségében európai cégek üzemelnek majd, ezért a Fraport azt kéri az utasoktól, hogy indulás előtt ellenőrizzék, hogy melyik épületből indul a járatuk.

Fotó: Fraport

A terminál több mint egy év után nyit ki újra, Sascha König üzemeltetésért felelős vezető szerint ezzel a lépéssel képesek lesznek a nyári csúcsidőszakban megnövekvő forgalmat kezelni, mindent megtéve azért, hogy az utasok és dolgozók egészségét megőrizzék.

Ennek érdekében 3 ezer padlójelölést helyeztek ki, minden második ülőhelyet blokkolnak, és 30 kézfertőtlenítőt telepítettek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A parkolók használatával kapcsolatban arra figyelmeztetett az üzemeltető, hogy a folyamatosan növekvő igény miatt újra érdemes előzetesen helyet foglalni. Akiknek az 1-es terminálhoz szóló foglalása van, de a 2-esről indul a gépük, ezért oda kell átállniuk, nincs tennivalójuk.

A terminálon belül néhány étterem és üzlet is ki fog nyitni, de csak elvitelre lehet majd ételt és italt kérni, de azokat elfogyasztani bárhol lehet majd. Újságárusok is megnyithatnak, a tranzitterületen pedig újra elérhetők lesznek a vámmentes boltok.

A kilátóterasz egyelőre zárva marad, a Fraport várakozásai szerint augusztusban nyithatják meg újra a népszerű helyszínt.

Június 1-től újra fogad repülőgépeket a légikikötő legújabb, negyedik futópályája, annak érdekében, hogy a repülőtér rugalmasan és késések nélkül tudja kezelni a nyári időszakban megélénkülő forgalmat. Az észak-nyugati, 07L/25R jelű pályát csak leszállásra használja a repülőtér, a 2020. december 14. óta tartó időszakban a használaton kívüli Lufthansa-gépeket tárolták ott. A futópálya tavaly március 23. és július 8. között volt zárva.