A francia légitársaság második alkalommal rendezi meg az Air France Pop-up Gallery fotókiállítást, mely idén egy fiatal magyar fényképész látásmódjával mutatja be a megújult párizsi Charles de Gaulle repülőteret. 2015-ben a mindössze huszonegy éves szabadúszó Rizmajer Antal nyerte el a lehetőséget az online szavazást követően, hogy megnyissa élete első önálló kiállítását, „Gondtalan utazás” címmel. A képek Nánási Pál fővédnökségével készültek.

Dror Harel, az Air France - KLM magyarországi igazgatója, Nánási Pál, fotóművész és a kiállítás fővédnöke, valamint Rizmajer Antal, fotóművész. (Fotó: Air France) | © AIRportal.hu

Dror Harel, az Air France – KLM magyarországi igazgatója, Nánási Pál, fotóművész és a kiállítás fővédnöke, valamint Rizmajer Antal, fotóművész. (Fotó: Air France)

2014-ben rendezték meg első alkalommal az Air France Pop-up Gallery fotókiállítást – akkor Nánási Pál lencséjén keresztül mutatták be a magyar közönségnek a párizsi Charles de Gaulle repülőteret. A nagy sikerre való tekintettel az egyszeri eseményből sorozat lett, amelynek célja azonban némiképp megváltozott.

Az Air France fotópályázatot hirdetett, melynek témája a „Gondtalan utazás” címet kapta. A beérkezett pályaművekből Nánási Pál válogatta ki a 10 legjobbnak ítélt munkát, ezekre pedig a nagyközönség szavazhatott a közösségi médiában. A két legtöbb szavazatot elérő versenyző Nánási Pál segédletével ellátogatott a párizsi Charles de Gaulle repülőtérre, ahol Pál vezetésével és szakmai tanácsaival, de saját látásmódjuk szerint elkészítették a maguk portfolióját a repülőtérről. A két fotós portfoliója közül ismét az online közösség választhatott. A nyertes Rizmajer Antal lett, így az Air France Pop-up Gallery 2015 kiállításon az ő képeit tekinthetik a látogatók.

Rizmajer Antal karrierjében komoly lépést jelent ez az Air France által megteremtett lehetőség, hiszen ez a fiatal szabadúszó fotós első önálló kiállítása. Eddigi munkái közül „Mami miliő” című sorozata a legismertebb, mellyel számos külföldi magazin, valamint a hazai média érdeklődését is felkeltette.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Air France Pop-up Gallery 2015 fotókiállítás 2015. július 13-tól augusztus 13-ig minden nap ingyenesen megtekinthető a Café Vian French Bistro-ban (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 9.), a kávézó nyitvatartási idejében, reggel 9 óra és éjjel 1 óra között.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!