Több mint ötven útvonalon, harmincnégy USA-beli célállomásra indít járatokat az Air Canada augusztustól, az utazási korlátozások lazításának köszönhetően.

A minden szükséges dózissal beoltott utazók számára augusztus 9-től lazább tesztelési követelmények mellett nyílik meg a lehetőség a Kanada és az USA közötti határ karantén-kötelezettség nélküli átlépésére, így kölcsönösen lehetővé válik a turisztikai célú utazás a két ország között.

Az Air Canada az intézkedés bejelentését követően közölte, hogy a nyári menetrendben naponta akár 220 járatot repül 55 különböző útvonalon, 34 városba az Egyesült Államokban.

A járatok már elérhetők a légitársaság foglalási rendszerében, azonban a közlemény megjegyzi, hogy a menetrend a járvány terjedése és a kormányok által bevezetett korlátozások függvényében még változhat.

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság járattörlés és a három óránál hosszabb menetrend-változás esetére frissítette a jegyárak visszatérítésének feltételeit, amely elsősorban arra biztosít lehetőséget, hogy az utasok utalvány vagy bónusszal megfejelt pontok formájában kapják vissza a befizetett összegeket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A korlátozások lazításának bejelentését követően az USA légitársaságai is megkezdték a kanadai járatok feltöltését a foglalási rendszerekbe.

Kanada más országok esetében szeptemberben tervezi a határnyitást és az utazási korlátozások lazítását az ország miniszterelnökének bejelentése szerint, és már tervezik egy egységes igazolás bevezetését azon állampolgárok számára, akik felvették az oltást.

Az Air Canada fejlesztette a mobiltelefonos alkalmazását annak érdekében, hogy az utasai ennek segítségével igazolhassák a szükséges koronavírus-tesztjeik meglétét, illetve még a repülőtérre történő érkezés előtt ellenőrizni tudják azt, hogy a dokumentumaik megfelelnek-e a követelményeknek.

Augusztus első felétől az Air Canada a két óránál hosszabb repült idejű járatain fokozatosan visszaállítja az Economy Class Bistro nevű fedélzeti ellátását.