Ismét elindul a világ egyik legnagyobb légitársaságának pilótaképző programja, a British Airways Future Pilot Programme – írta cikkében key.aero repülési hírportál.

2011-ben már komoly sikereket ért el a British Airways és a CTC Aviation közös pilótaképző programja, ami 2014-ben ismét elérhető lesz a növendékek számára.

A képzés hatalmas lehetőség olyanok számára, akik maguktól nem tudnák megteremteni a pilótává válás anyagi feltételeit, ugyanis az FPP (Future Pilot Programme) amellett, hogy ideiglenes állást nyújt a légitársaságnál, banki kölcsönnel is támogatja az elszánt tanulókat.

A British Airways 100. A320-as gépe. (Fotó: Airbus) | © AIRportal.hu

A British Airways 100. A320-as gépe. (Fotó: Airbus)


A 2011-es program 160 leendő pilótája jelenleg is kiképzés alatt áll, ők 2013 végén kezdhetik meg a repüléseket a British Airways Airbus A320-as gépein. Az idén felvételt nyert jelentkezők pedig 2014 őszén ülhetnek iskolapadba.

A jövő évi programra 2013. november 11. és 26. között lehet jelentkezni a CTC Wings oldalán, de ezt megelőzően november 2-án a végzettekkel és a jelenlegi diákokkal is lesz lehetőség találkozni, akik részletes beszámolót tartanak eddigi élményeikről és tapasztalataikról. A rendezvényre a cég honlapján lehet regisztrálni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!