A Changi Airport Group, a Singapore Airlines és a Szingapúri Turisztikai Hivatal (STB) három év szünet után újraindította az átszálló utasok körében a járvány előtt rendkívül népszerű, ingyenesen kínált városnéző programokat.

A Changi repülőtéren két járat között hosszabb időt töltő utasok egyelőre négy különböző, két és fél órás túra közül válogathatnak, a tervek szerint a kínálat fokozatosan napi kilencre bővül.

A légikikötőt körülvevő keleti régió látványosságait a Changi Precinct Tour, a korábban is elérhető, a nevezetességeket és műemlékeket bemutató City Sights Tour, a város multikulturális örökségét bemutató Heritage Tour, illetve a repülőtér bevásárló- és szórakoztatóközpontjaként is működő Jewel komplexumot bemutató programok a korábbihoz képest frissített tartalommal várják az érdeklődőket.

Forrás: Changi Airport

Az átszállók a Changi repülőtér utasforgalmának mintegy 30 százalékát adták a pandémia előtt, 2019-ben több mint 80 000-en vettek részt az ingyenes városnéző programokon.

A túrákat 1987-ben vezették be, hogy növeljék a repülőtér mint átszállóközpont vonzerejét, és a tranzitutasokat arra ösztönözzék, hogy szabadidős céllal is látogassanak el Szingapúrba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.